Herbalifefasaden

Riktig næring? Høy kvalitet? Støttet av vitenskap?

Absurde og misvisende påstander fra herbalifedistributører.

Mitt første møte med herbalife

Kort tid etter at jeg var blitt personlig trener ble jeg oppsøkt av en annen trener angående et ‘mulig samarbeid’. Denne treneren hadde lang fartstid, høyere utdannelse og et imponerende curriculum å vise til. Jeg svarte selvfølgelig ja til dette møtet, med at ørlite håp om at jeg kanskje kunne få en dyktig mentor i bransjen.

Møtet endte dessverre med at denne treneren, som jeg et lite øyeblikk så opp til, kastet bort 1 time av dagen min (og noen liter bensin)  på å skulle overbevise meg om å bli selvstendig distributør for selskapet herbalife. Dette var en mulighet for å få en ekstrainntekt ved siden av PT-jobben min fikk jeg høre.

Da jeg nektet ble jeg pent fortalt at jeg ikke måtte være så trangsynt. Jeg var nyutdannet PT og allerede så snever, ble jeg fortalt.
– Vet du hvor viktig det er med riktig ernæring?
– Stjerner som Cristiano Ronaldo og flere andre bruker herbalife
Dette var bare noen av argumentene jeg fikk slengt i trynet, som skulle ‘bevise’ hvor fantastisk herbalife var. I tillegg til å få høre hvor feil jeg tok og hvor lite erfaring og kunnskap jeg hadde (samt en rekke andre hersketeknikker som ble tatt i bruk).

Hva er herbalife?

Herbalife er et såkalt MLM-selskap (MLM = Multi-Level Marketing) som hovedsakelig selger måltidserstattere og proteinshaker. Produktene er altså ikke tilgjengelig i vanlige butikker, men selges direkte fra person til person.
Dersom man selv blir en distributør (selger) for produktene får man rabatt.

Et vanlig argument til selskaper som bruker MLM-salgsmodellen (eller networking som de kaller det) er at bransjen er verdt hele 167 milliarder dollar. Imponerende?

Greit å vite:

 1. Med rundt 85 millioner selgere betyr dette at hver av disse er verdt rundt 2000 dollar i året. Ikke veldig imponerende.
 2. Statistisk sett er det under 1% av disse selgerne som går med netto overskudd.

Med andre ord; dersom du ble en distributør kun for pengene sin del så har jeg noen dårlige nyheter til deg…

ps: Ikke la deg imponere over videoene av motivasjonsguru Jim Rohn som blir brukt for å hjernevaske potensielle selgere

Hva er problemet?

Ett av mine hovedproblemer med herbalife og lignende er ikke salgsmodellen, men markedsføringen. Samt at pris og kvalitet ikke står i stil med tilsvarende produkter av høyere kvalitet.
For å ta noen eksempler:

1. Distributøren blir å fortelle deg at herbalife er støttet av vitenskap.

– Denne ‘vitenskapen’ som distributøren snakker om er altså fire svært dårlige enkeltstudier som knapt kan kalles vitenskap. Siden de færreste har kunnskap om hvordan den vitenskapelige metoden fungerer så er det selvfølgelig svært enkelt å bruke dette som argument.
Til info så kan man finne enkeltstudier som støtter alt..

2. Distributøren blir å bruke en tanitavekt på deg (en elektronisk baderomsvekt som gir detaljert info om kroppssammensetning), og uansett hvor god fysisk form du måtte være i så kommer distributøren til å finne noe som kan fikses. Og ofte får man samme produkter uavhengig av hvilke mål man måtte ha.

– Tanitavekter er for det første kjent for å være svært upresise. Det andre er hvor uetisk det er å bruke tanitavekter for å skremme kunder som stoler på deg til å kjøpe overprisede produkter.
ps: dersom du også får beskjed om at du har så mye som 35-45kg REN muskelmasse, så er det altså fordi distributøren ikke skjønner forskjellen på ren muskelmasse og fettfri kroppsmasse.

3. Distributøren blir å fortelle deg at trening er 70% kosthold og 30% trening…. eller var det 80%?
Fordi jeg finner herbalifedistributører som sier både 70 og 80%… ikke godt å vite
70eller80.PNG(dette er selvfølgelig absurd. Trening og kosthold er for innviklet til å kunne bli oppdelt i prosenter..)

4. Distributøren blir å fortelle deg at produktene er av høy kvalitet og helt unike.

– For det første så er det vanligvis soyaprotein og erteprotein som blir benyttet som proteinkilde i disse produktene. Alle som har grunnleggende kunnskap om ernæring vet at vegetabilske proteinkilder er av lavere kvalitet enn animalske proteinkilder. For eksempel er det melkeproteinene myse (whey protein) og kasein som scorer høyest på alle proteintester. Det er disse melkeproteinene som blir brukt i de fleste proteinshaker, og er å foretrekke om du ikke har allergi mot melkeprotein eller laktose.

Som et motargument i mot dette faktumet så kommer distributøren til å fortelle deg at vanlig proteinpulver kan skade nyrene dine. Dette til tross for at flere MLM-selskaper, slik som herbalife selv, har begynt å bruke myseprotein i sine egne produkter.
ps: Nei, høyt proteininntak er ikke farlig hos friske mennesker

– For det andre brukes det hovedsakelig fruktose (fruktsukker) som karbohydratkilde. Når Ola Nordmann allerede har for høyt sukkerinntak, skal man da få i seg enda mer sukker i fra kosttilskudd?

Før noen trekker frem frukt-og-fruktsukker argumentet så kan det nevnes at frukt kun inneholder 1-3g fruktose per stk, sammenlignet med den populære herbalife24 shaken som inneholder 9g sukker per servering. Frukt er uansett forbundet med en rekke helsefordeler, og jeg har til gode å høre om noen som har fått i seg for mye fruktose igjennom frukt.
Det finnes dessuten andre og mer fornuftige steder å kutte ned på sukkerinntaket sitt, slik som leskedrikker, godterier og herbalifeshaker 😉

herbalifenæringsinnhold.PNG

Med andre ord så selges det 1 kilo høykvalitets-proteinpulver hos gymgrossisten til 179kr. En boks på mindre enn 500 gram fra herbalife koster derimot 400kr eller enda mer.
Et motargument i mot dette er at herbalifeshaker inneholder mer næringsstoffer, noe som er helt irrelevant fordi det fremdeles ikke gjør opp for den høye prisen.

Men du får i det minste nye venner med på kjøpet av herbalife sine produkter..

Enda mer problemer

1. At det ikke stilles krav til utdannelse for å selge disse produktene gjør at de fleste distributører ikke har noe som helst kunnskap om grunnleggende ernæring, annet enn det de blir lært på herbalife sine egne kurs.

Dersom du har NULL kunnskap om energibalansen eller sitronsyresyklusen så burde du kanskje spørre deg selv hva du driver på med (denne grunnleggende kunnskapen blir så vidt jeg vet ikke lært bort på herbalifekurs eller av herbalifeselgerne som kan det).

2. At man gjør herbalife til en trend i blant de ‘kule’ er altså en strategi som ser ut til å funke bra, selv om man skulle tro at dette var noe man vokste av seg i løpet av ungdomsskolen og videregående.
Når alle de pene voksne som er i så god fysisk form bruker herbalife så må det vel funke?

Fordi ingen mennesker har noensinne gått ned i vekt, opp i vekt, eller kommet i utmerket fysisk form uten å bruke herbalife.

2970481-facepalm_facepalm

En bransje i krise

Det morsomme er at når jeg trekker frem disse argumente så får jeg stadig høre at jeg er en bedreviter. En som tror han kan alt.
At personer som også har høyere utdannelse velger å selge disse produktene gjør ikke saken bedre. Fysioterapauter ser ut til å være en spesielt utsatt yrkesgruppe, uten at jeg skal ta alle under en kam.

– For det første så finnes det høyt utdannede fagpersoner som stiller seg bak alle mulige dietter og trender (men jeg enda ikke møtt en ernæringsfysiolog som selger dette)..
– Og for det andre så har jeg enda ikke møtt på et skikkelig faglig argument som støtter produktene. Dvs et argument som ikke går ut på å rakke ned på meg som person.

På et privat forum for personlige trenere tok jeg nylig opp dette problemet som jeg mener er en av de største truslene til PT-bransjens integritet og seriøsitet (ikke at bransjen har så mye av dette fra før, dessverre).

Til tross for at en stor andel av trenerne på dette forumet var selvstendige distributører for forskjellige MLM-produkter slik som Herbalife, Eqology og lignende så er det til dags dato ikke en eneste person som har valgt å stå frem for å forsvare salget av disse produktene.

Det er overhode ikke mitt mål å fremstå som et moralsk overhode med dette innlegget, men når man med hensikt velger å kun dele den kunnskapen som støtter sitt eget konfirmasjonsbias og Dünning-Krüger-Syndrom så burde man revurdere hva man holder på med.

Ville du ha sendt dine nærmeste til en lege som opptredte på en slik uprofesjonell måte?

Referanser:

 1. Næringsinnhold
  [ http://www.herbalife24.com/wp-content/themes/herbalife24/images/f1-full.jpg ]
 2. Are High Protein Diets Safe?
  [ http://www.bodybuilding.com/fun/layne38.htm ]

 3. Herbalife: A Pyramid Scheme Disguised as a Business Opportunity
  [ http://www.huffingtonpost.com/brent-a-wilkes/herbalife-a-pyramid-scheme_b_4220426.html ]

 4. Multi-Level Marketing Critic
  http://www.cnbc.com/id/100366687 ]

 5. Herbalife og pseudovitenskap
  [ http://www.vox.com/2014/7/23/5929209/herbalife-may-not-be-a-ponzi-scheme-but-its-pseudoscience ]

Andre eksempler på MLM http://www.nattogdag.no/2014/06/det-lovlige-pyramidespillet-2/

123 kommentarer om “Herbalifefasaden

 1. Hei John Martin,

  Jeg har med stor interesse lest din svada artikkel om noe du overhodet ikke skjønner noe av, med stor interesse. En porsjon god latter, samtidig som det er trist å se en guttunge som deg ha så mye meninger om noe du tydeligvis ikke forstår noe av.

  Mitt navn er Geirr Carlsen, eier av GEC Holding AS og du kan se mer om meg og mine meritter på http://www.ltngruppen.com til informasjon.

  Din overskrift og vinkling kan i beste fall bortforklares med en fersk ung jypling, som med noen enkle helge kurs på Akademiet for Personlige Trening har sterke meninger om noe som har eksistert i over 35 år, er godkjent av helsemyndighetene i over 90 land, følger Farmasøytisk industristandard i utvikling av alle sine produkter, og omsetter for over 7,8 mrd doller i 2014 – nemlig Herbalife.

  Hvor gammel er du egentlig?
  Hvor kommer mange års erfaring fra?
  Med hvilken rett og erfaringsbakgrunn har DU, som gir deg til å dømme andre mennesker, selskaper, og systemer, som du på toppen av det hele ikke forstår noe av?

  MEN, selvsagt vet en jypling som deg, og dine likesinnede, mye bedre, enn Nobel pris vinnere i medisin, noen av verdens mest anerkjente ernæringseksperter, tidligere Surgeon General i USA – Dr Richard Carmona, og så kan jeg bare fortsette, om hva og hvordan man skal fremstille god ernæring som kan godkjennes av helsemyndighetene i over 90 land. Selvsagt burde jeg forstå det.

  Jeg burde selvsagt også forstå at en guttunge som deg, med knapt noen utdannelse i det hele tatt, vet mer og bedre enn meg hvordan man skal drive forretning ved å hjelpe andre, enn slike amatører som meg, som kun har bygget opp noen og 30 selskaper, omsetter for over 1 mrd i året, har over 350 ansatte.

  Jeg burde spurt deg først, men du var dessverre ikke født en gang da jeg etablerte mine første selskaper.

  Hadde jeg vært dine kunder så ville jeg stilt en stort spørsmålstegn ved flere forhold som;
  – Hvor lang utdannelse
  – Hvor lang erfaring – jeg leser jo at du har MANGE års erfaring, og det er jo klart så gammel som du er blitt
  – 7 års egenerfaring med styrketrening er jo imponerende og tillitsvekkende
  – Og for noen vekt rekorder – du må være veldig stolt av deg selv.

  I mitt gym; HIT The Gym i Trondheim, snart flere, ville du ikke fått jobb en gang.

  Så til sakens fakta, misvisning og absurde påstander fra deg. Ser ut som litt egen skriving og litt klipp og lim fra andre likesinnede som forstår seg like mye på produkt kunnskap og forretningsdrift som deg.

  Med din mangeårige erfaring og kunnskap burde du jo vært millionær og eier av en egen treningssenter kjede for lenge siden???

  Herbalife er helt korrekt et MLM selskap, det har du rett i, og en av de få punktene i hele din artikkel som er riktig, noe som er en av de raskest voksende selskapsformer i verden.
  Eller er du av den gamle typen som fortsatt går i butikken for å handle klær og sko, treningstøy, og annet???

  MLM gir så utrolig mye mer enn bare å gå i en butikk å handle varer, og tallet 167 mrd dollar tror jeg ikke du forstår noe av betydningen av i det hele tatt.

  Greit å vite;

  Herbalife har IKKE 85 millioner selgere.
  Herbalife har ca 4 millioner medlemmer
  Herbalife har av disse ca 73% kunder og 27% som ønsker å arbeide med Herbalife, deltid eller fulltid
  Hvis du da kan regne vil du se at dine påstander og tall er helt bort i tåka
  Herbalife er verdens største på Måltidserstatninger
  De som velger å arbeide med Herbalife (27%) og ikke kun være en kunde eller rabattkunde, tjener fra noen tusen kroner ekstra i mnd, til flere hundre tusen i mnd.
  Herbalife tilfredsstiller myndighets kravene i over 90 land
  Herbalife gir masse tilbake til samfunnet i form av Casa Herbalife og HerbalifeFamilyFoundation

  Statistisk sett er du en av mange som uttaler deg om noe ikke forstår noe av.

  På toppen av det blander du følelser, manglende kunnskap, ingen forståelse, liten respekt sammen i en eneste stor røre av et totalmarked, og Herbalife. Latterlig.

  Derfor sier jeg det er trist å se noen mene så mye, og vite så lite. Du dummer deg jo bare ut for alle som vet bedre. Hvem er det du forsøker å imponere?

  Som du nå kanskje, jeg sier kanskje, har forstått, så er det de fleste som blir medlem i Herbalife som gjør det for å få god ernæring i kroppen på en enkel måte. og Rimelig. Hva får du ellers for ca 25,- for et komplett måltid? Selvsagt har DU bedre svar på det også, men jeg som kun er forretningsutvikler og investor forstår ikke så mye av dette jeg.

  Jeg utfordrer deg derfor herved til en t/r Los Angeles på 1. klasse, noe du med din innsikt og kunnskap sikkert benytter deg av overalt du reiser, slik at du kan møte personlig alle de nevnte personer i Herbalife sine artikler og hjemmesider, slik at du kan diskutere dine synspunkter med dem. Legene, ernæringspesialistene som du sikkert har mye saklig å diskutere med, og alle på labratoriene som utvikler produktene.

  Hvis du ‘vinner’ disse diskusjonene, og i det hele tatt har noe fornuftig å komme med så de ikke ler seg i hjel, skal jeg spandere hele turen.
  Hvis du ikke kan overbevise noen av disse om dine argumenter og påstander, betaler du. Pengene får du sette inn på en konto på forhånd, da jeg
  1. Tviler på at du er mann nok til å ta utfordringen
  2. Har økonomi til å tape
  3. Eller er så kunnskapsrik eller har så mage års erfaring som du later som om du har?

  Hva er feil med Markedsføringen???
  At DU ikke forstår det, eller at du må gå i en butikk for å tro at du vet hva du kjøper?

  Pris og kvalitet står i aller høyeste grad i stil med hverandre, og hvis meg de produktene som er bedre, med bedre kvalitet til lavere pris??? John Martin Fredriksen – du er en vits

  Hva er problemet?
  Slike bedre vitere som deg, som ikke gjør hjemmeleksene sine i det hele tatt
  Foreslår at du tar en titt på innholdet i H24 sports produktene til Herbalife, så vil du se at problemet er din kunnskap, ikke noe annet

  Men selvsagt; Topp idrettsfolk som Christiano Ronaldo, David Beckham, Leo Messi, bare for å nevne noen veldig få, hvis ikke kommer jeg til å skrive i hele natt, forstår jo ingenting av ernæring i forhold til slike som deg. Du vet jo best i forhold til disse nevnte amatører. Det skjønner jo alle.

  Hvem er det egentlig som tror på og leser det tullet du skriver??? Skribent kaller du deg. Fjern det og sett inn forteller i stedet for. 🙂

  Gå inn på youtube og søk på Herbalife CR7 og hør hva disse menneskene forteller. Hør på Dr Carmona, men selvsagt slike idioter som deg vil jo bare si at de får betalt for å si det, i mangel av bedre forståelse og kunnskap.

  Tenk om alle skulle blitt PT? Hva om du som PT kunne hjelpe dine kunder bedre, rimeligere, få bedre resultater, gjøre de mer fornøyd??? Selvsagt et dumt spørsmål. Det er mye bedre å lage en handle liste slik at de kan gå i helsekosten hvor det står en guttunge eller jentunge som ikke kan noe, eller på butikken og kjøpe ‘vanlig mat’. Beklager at jeg er så uviten og ikke forstår bedre, men du kan jo dette så bra?

  Jean Paul Getty – en gang en av verdens rikeste menn, ikke PT riktignok, men dog, uttalte at hvis du ville bli rik, gjelder selvsagt ikke deg, du skal jo jobbe som PT og selge PT timer, og klippe og lime andres artikler hele livet,
  sa at det er bedre å tjene 1% på 100 personer enn 100% på en person. Forstod du den?

  Tviler vel på om du forstår noe av dette i dette hele tatt, men skulle du være i Trondheim eller Oslo, så skal jeg gjerne sette meg ned og forklare dette for deg i detalj en gang du har tid.

  Du sier at du ikke på noen måte skal fremstå som et moralsk overhode??? Hva er da egentlig meningen din med alt det svada du klarer å skrive???

  Bill Ackman, en du sikkert vet hvem er, har brukt millioner av dollar – faktisk ti-talls millioner av dollar på å forsøke å fremme de samme tåpelige påstander du kommer med, og på toppen av det hele kalt Herbalife et pyramidespill – han har tapt alle saker på alle punkter. Søk han gjerne opp og lær. Du har en lang vei og gå.

  Som du kanskje vet, kanskje, så er pyramidespill for IDIOTER som putter penger inn i noe og håper på å bli rik.

  Pyramidisk oppbygning, er noe helt annet, hvis du forstår forskjellen, som er et solid gjennomtenkt fundament. Pyramidene i Egypt står fortsatt, alle mine selskapsstrukturer har en pyramidisk oppbygging, Stamina har en pyramidisk oppbyggning – DU r bare en ansatt PT, og senterleder og de over han bestemmer. Forstod du forskjellen?

  MEN;
  Det er mye bedre å selge PT timer resten av livet, eller hva?
  Hva skjer når du er syk, ikke kan selge PT timer lenger?, eller får sparken for udugelighet?
  Trakassering av kunder, slenge stygge bemerkninger? Da kan du jo leve av å skrive?
  Regner med at dine inntekter da er så svimlende at du kan trekke deg tilbake å kose deg???

  Jeg er selv et Herbalife medlem, og er meget fornøyd med produktene, og hvis du hadde deltatt på et eneste møte, kurs eller seminar, så ville du også truffet alle disse menneskene som du henviser til som bare er på bilder.

  Men det er vel det du er vant til å jobbe med, når jeg ser på dine egne sider. Bare henvisninger og bilder, betal for nettcoaching etc via Optimal trener – det er flott – det bør alle gjøre.

  Her kan du velge mellom 1, 6 eller 12 mnd pakker??? Rart dere ikke gir bort dette gratis? Det er jo så fantastisk.

  Nei, John Martin Fredriksen, grunnen til at ingen gidder å svare på disse tåpeligheten er nettopp det: Tåpeligheter fra en som alle forstår later som om han vet bedre enn andre, men ikke forstår noe av hva han påstår.

  Som sagt så kan vi møtes til en prat når du ønsker, og jeg kan gjerne kommentere hvert eneste av dine punkter, men jeg håper at du har forstått poenget så jeg slipper det.

  Et råd på veien er at DU burde være litt mer ydmyk, ikke dømme eller trakassere andre slik du gjør, som faktisk har en skikkelig utdannelse, og forstår mye mer enn deg.

  Skjerp deg.

  Geirr Carlsen

  Liker

  • Morsomt at du skal nevne alder og utdannelse når herbalife ikke stiller noen som helst krav om forkunnskaper til sine distributører.
   Kan nevne at en rekke ernæringsfysiologer har akkurat samme ‘meninger’ som meg.

   Du kommer forøvrig med en rekke argumenter jeg allerede har besvart.

   At jeg ikke er velkommen på Hit the gym eller lignende skal jeg nok klare å leve med.

   Likt av 5 personer

   • Alder og utdannelse, alltid noen som er enig i det ene eller det andre, men derfra til din artikkel er en lang vei uansett hva du pakker det inn i

    Jeg har aldri utgitt meg for å være ekspert som deg, men derfor spanderer jeg gjerne en tur så du kan diskutere med de som virkelig kan detargumentene dine er bare løse påstander, og igjen, vi behøver ikke være enige, men slutt å ta på deg en rolle du ikke er i nærheten av å innha.

    Det blir også for dumt, og i denne sammenheng har jeg nevnt alder, når du uttaler deg om å drive forretning når du ikke holder deg til fakta

    Liker

   • Tror du skal klare deg uten jobb der for å si det sånn. Ville ikke hatt en sånn der sjef som bruker hersketeknikker så til de grader for å få frem et poeng. Bra de navngir seg selv da 😊

    Liker

  • Hei Geir Carlsen.
   Jeg skal lese dine mot argumenter på temaet (som jeg faktisk er veldig interessert i å høre) når du ikke kaller din «motstander» for jypling og kommer med flere person angrep. Han er visst yngre enn deg, men jaggu meg oppfører han seg bedre.

   Likt av 9 personer

   • Beklager hvis jeg såret noen men når noen påtar seg en rolle de ikke er i nærheten av å fylle kalles de gjerne jyplinger. Lik det eller ikke, men hadde han holdt seg til fakta og visst hva han pratet om ift å drive forretning skulle jeg selvsagt utvist en annen respekt

    Det som nå er skrevet fortjener ingen respekt

    Liker

  • Her må jeg si jeg er imponert, Geirr Carlsen, du ser da virkelig ut til å være en vellykket forretningsmann, med mange jern i ilden. Statistisk sett er den en god sammenheng mellom det å være vellykket i fortetninger og være intelligent.
   Hvorfor i alle dager bruker du da tid på å skrive et langt innlegg på en PT blogg, hvor du så ettertrykkelig motbeviser at det må være en slik sammenheng? For ikke å snakke om at du på samme tid fremstår som en komplett drittsekk. (Ikke uvanlig å finne psykopater blant næringslivsledere).

   Hadde du faktisk hatt litt kunnskap om Sportsernæring og råvarer, da vil du kanskje se at denne unge jyplingen av en PT, faktisk har rett i så å si hver eneste av sine påstander rundt kvaliteten og prisen på HL produktene. Denne lille jyplingen som sikkert bare tjener none tusenlapper i måneden og som blogger for å skaffe seg oppmerksomhet, faktisk er deg så overlegen i kunnskap om ernæring at du ikke klarer å fremsette ett eneste motargument mot hans påstander. Du velger i stede å, i hver eneste setning bruke en slik mengde hersketeknikker, at du fremstiller deg selv som en eneste stor parodi.

   Jeg synes du bør bruke en dag eller to og tenke deg om, så bør du formulere en unnskyldning til denne stakkarslige og fattige PT-Jyplingen, for din skiftelige oppførsel her i kommentarfeltet.
   Om det er under din verdighet å be om unnskyldning til slike fattige mennesker, så kan jo du bare slette innlegget å håpe ingen så det.

   Alexander Kirketeig

   Likt av 13 personer

  • Sitat Geirr:

   I mitt gym; HIT The Gym i Trondheim, snart flere, ville du ikke fått jobb en gang.

   Legendarisk utsagn, tviler på at det i det hele tatt er interessant for Jon Martin eller andre som har lest ditt innlegg har for den saks skyld.

   Det er allment kjent og jeg har blitt forklart av flere at dine PTer på HIT holder halleluja møter for medlemmer vedrørende Herbalife og alle synes det er usmakelig. Diettene PTene setter opp er basert på Herbalife produkter, det har jeg sett flere tilfeller av. Oppfølging hos dere innebærer at man må bli Herbalife distributør?

   Alexander Kirketeig har tatt for seg kvaliteten på produktene til Herbalife, resultatetene er videns kjent for de fleste som har vært i bransjen noen år.

   Likt av 3 personer

  • Morsomt hvordan du Geir Carlsen, en slik fremgående, erfaringsrik storkar tar deg tid eller ork til å svare med et slikt omfattende langt innlegg på bloggen til en «jypling» med tydeligvis null intelligens eller erfaring!
   JA dette var sarkastisk, men det forstod vel du.. du som er så smart med en skikkelig utdannelse.. ja og så må vi jo ikke glemme at du forstår så mye mer enn andre…..

   Geir Carlsen… SÅ dum, ung å uvitende synes du vel kanskje ikke john martin egentlig er? Sannheten her er at du føler deg truffet av det han skriver, han truer deg… det finnes ingen annen grunn til hvorfor du ellers skulle bry deg så mye som du gjør.

   Likt av 2 personer

  • Slik snakkar berre ein slagen mann. Når ein er gått tom for argument, er personangrep og hersketeknikkar litt for lett å gripe til. Det er synd å sjå.

   Hadde du selt gode produkt, ville du heller argumentert for det og ikkje tydd til angrep på forfattaren bak blogginnlegget. Slikt sprer seg, og du kjem berre til å tape.

   Likt av 4 personer

  • Oj! For et langt svar! Begynte på det med et sterkt ønske om å lese gode motargumenter mot John Martins tekst.

   Nå har jeg lest svaret ditt tre ganger og ser ikke en eneste henvisning til publikasjoner som fremhever fordelene til Herbalifeproduktene. Nei, at noe er tilfredsstiller myndigheters krav er ikke et argument – Kinderegg tilfredsstiller myndigheters krav. Det betyr bare at de ikke inneholder ingredienser som er forbudt. Verken mer eller mindre.

   Resten av svaret inneholder strengt tatt lånt autoritet, trakassering og et språk man stort sett ser i kommentarfeltet på Nettavisen. En storaksjonær og styreleder i et ganske så stort og vellykket holdingselskap burde virkelig holde seg for god til et så åpenbart forsøk på hersketeknikk.

   Men takk, Martins tekst var god, din derimot et fantastisk morsomt 😀

   Og en liten ting til. Å måtte henvise til Youtube for fakta er mye i samme gate som om f.eks. Dagens Medisin henviste til Se og Hør.

   Likt av 4 personer

  • Jeg synes ikke personangrep skal tolereres, prøv å hold deg saklig. Hvis du ønsker å gjøre et inntrykk i denne debatten så prøv heller å kom med godt dokumenterte motargument.

   Likt av 1 person

  • En ting skal du ha, dette var virkelig en gjennomført uforskammet måte å svare noen på.

   Hvordan skal man tolke ditt svar? Angre er det beste forsvar virker å være en ting du har tro på.
   Det at du er ekstremt i forsvarsposisjon gjør at du fremstår som noen som har noe å skjule. Det kan vel ikke være at de anklager som kom mot herbalife har noe for seg….. Får ihvertfall meg til å lure, uten at jeg har det helt store engasjementet for eller imot herbalife. Pyramidespill er vel et ord som jeg kunne vært fristet til å benytte.

   Likt av 2 personer

  • Jeg trener bla. på hit the hym i Trondheim, og er ganske imponert over at du rakker ned på PT’er og da spesielt AFPT når en av deres mest kjente PT’er;Fitnessnora har utdanningen sin derfra. Kanskje fler av de også for alt jeg vet! Også ganske respektløs ovenfor de andre som jobber der og anbefaler/selger deres produkter til sine kunder! Du rakker ned på dine egne ansatte.
   Det inlegget ditt Geirr har jeg villa sletta. For det er ikke bra på noen måter, og da spesielt ikke for deg selv. Så vidt jeg vet så er det vel Allan Fallrø som eier training room, som da er et gym Hit The Gym har inngått samarbeid med. Men han liker vel helt silkert at du tar på deg eieransvaret der også. Blir nok et friskt samarbeid!

   Likt av 1 person

  • Hvis jeg eide et selskap, ville jeg aldri drømt om å uttale meg så nedlatende, overlegent og usaklig i full offentlighet. Du bekrefter jo bare hva bloggforfatter skriver i innlegget sitt når du holder på sånn.

   Likt av 2 personer

  • Hahah 😂😂😂
   Hysterisk morsomt Geirr, for dette er ironi, ikkesant?

   Lot meg selv rive med av herbalifebølgen for noen år tilbake. Kom over det, med god hjelp og veiledning av lege.

   Likte spesielt godt siste avsnitt der;
   Det om å ikke dømme/trakassere.. osv.. For det vet vel du, med all din fartstid, all din erfaring og all din suksess 👏🏻👏🏻 at man ikke gjør 😂😂
   Spot On!

   Likt av 1 person

  • Gratulerer mer Carlsen med et historisk dårlig svar som vil stå som en milepæl for hvordan en IKKE ønsker å framstå om man vil bli tatt seriøst! 100 år fra nå så henger dette innrammet på alle forretnignsrelaterte utdanningsinstitusjoner for hvordan effektivt ta karaktermessig selvmord.

   Artikkelforfatteren har forøverig 100% rett, og akkurat det samme gjelder Eqology og lignende tulle-MLM-produkter som er overpriset, dårligere kvalitet en konkurrentene og markedsføres av innpåslitne selgere som ikke bryr seg om det er plastbokser, vannfilter eller kostilskudd som selges så lenge de kan selge retten til å videreselge.

   Jeg vil tro at de som satt på gjerdet før ditt innlegg, hoppa ned og plantet beina godt på siden av «rører ikke herbalife etter Geirr Carlsen». Å for et sjakktrekk å dra in treningssenteret ditt samtidig som du rakker ned på utdannelsen som de ansatte ved det senteret selv innehar. Jeg vet rett og slett ikke om du er skikket til å omgås folk, bruke internett eller føre en diskusjon. En ting er sikkert, du har skaffet Herbalife mer dårlig PR en hva deres egne produkter kan gjøre på 100 år.

   Liker

  • Sannsynligvis er du så stappfull av arroganse at du også er immun mot saklige motargumenter når det kommer fra fagpersoner som meg selv. (Så hva var vitsen med å gå løs på forfatterens kompetanse?)

   «Dr ditt og datt fra USA sier…» – hallo, det er godt kjent i det medisinske miljøet at USA har helt andre etiske standarder enn oss her hjemme, og i mange tilfeller lar business gå foran ærlighet.
   Forfatteren peker på noe helt sentralt som du sannsynligvis ikke har forstått – nemlig vitenskapelig metode. Du går løs på han på en helt usaklig måte, og repeterer bare Herbalife-propagandaen som jo er helt likegyldig når man ser på fakta som ligger til grunn.
   At du kan ramse opp tall og beskrivelser for hvordan Herbalife-businessen funker, er helt likegyldig – det er ikke DET forfatteren snakker om! Han snakker om noe veldig viktig – nemlig mangelen på solid vitenskapelig fundament, hvor Herbalife opptrer uetisk ved å vinkle enkeltstående forskningsresultater til å være en allmenngyldig sannhet. Akkurat sånn som reklame for hudkremer med all verden merkelige ingredienser som i realiteten har svært liten effekt.

   Det er alltid skremmende med fanatiske mennesker som går løs på de med mer kunnskap enn seg selv, og ikke er klar over hvor lite kunnskap de selv har. Særlig når de ikke engang skjønner hva det er snakk om, og begynner å krangle på noe helt annet (her: tall og business og propaganda, kontra vitenskapelig fundament)

   Hvis Herbalife får folk til å føle tilhørighet og motivasjon, og tar en shake heller enn fastfood – så kan jeg gjerne gå med på at Herbalife har en positiv funksjon. MEN det er likevel uetisk å vinkle enkeltstående forskningsresultater på den måten – og det er DET som er så viktig å komme til livs i vår tid, der man alltid har et eller annet forskningsresultat å «bevise» at det en prøver å selge funker.
   Derfor har også etikk og vitenskapsteori en sentral rolle på medisinstudiet (legestudiet) og andre høyere utdanninger – noe jeg regner med du ikke har. Folk som ikke har lært det enda, er nemlig mer oppsatt på å vinkle og «se det de vil se», fordi de ikke har blitt trent i å tenke vitenskapelig, objektivt.

   Ut fra min tittel skal du nå kanskje gå løs på legestanden i Norge – for det må vel være noe feil med alle som forteller deg en sannhet du ikke er enig i. Forsvarsmekanisme kalles det, og så er vi inne på det psykologiske.
   Så lenge du er en trivelig kar som bygger opp folk rundt deg og gjør det du kan for at alle skal ha det bra, håper jeg det går bra med forretningen din. Men håper også du har samvittighet, intelligens og respekt nok for deg selv og andre, til at du tør være ydmyk nok til å ta dette innover deg heller enn å ta i bruk umodne forsvarsmekanismer og reaksjonsmønstre.

   Likt av 1 person

  • Les igjennom det du skriver. Du viser kun til status, penger og erfaring. Kommer ikke med et virkelig argument. Hvor mye er din erfaring verd da? Det virker ikke som du har det grann kunnskap om produktet du forsvarer.

   Er det slik at alle produkter som har rike og mektige bakmenn er bra for deg? I så fall må jo tobakk være en vidundermedisin!

   Liker

  • Jeg kan ikke dy meg Geir Carlsen, men at et voksent menneske skriver et debattinnlegg med så mye hersketeknikk, virker for meg underlig. Jeg vil nødig gå inn i debatten selv, for jeg har ikke peiling på temaet, men det å kalle noen jypling, og rakke ned på utdannelse og erfaring for å heve seg selv hører ikke hjemme i en saklig debatt. Det er du som dømmer og trakasserer, og enhver med en «skikkelig utdannelse» veit godt at den med mest utdannelse ikke nødvendigvis veit alt om alt, alltid.

   Likt av 1 person

  • «MEN;
   Det er mye bedre å selge PT timer resten av livet, eller hva?
   Hva skjer når du er syk, ikke kan selge PT timer lenger?, eller får sparken for udugelighet?
   Trakassering av kunder, slenge stygge bemerkninger? Da kan du jo leve av å skrive?
   Regner med at dine inntekter da er så svimlende at du kan trekke deg tilbake å kose deg???
   Jeg er selv et Herbalife medlem, og er meget fornøyd med produktene, og hvis du hadde deltatt på et eneste møte, kurs eller seminar, så ville du også truffet alle disse menneskene som du henviser til som bare er på bilder»

   Kjære dæ Geir:
   *Når han e syk så e det som alle andre, man må ta sæ fri den dagen å hjelp til når man kan. Sånn e det i alle bransja og jobba .- e det ikke?
   *Han kan selg PT tima, koffer skulle han ikke kunne det? Om han hadde blidd syk framover fysisk, så kan han førdeom jobb som pt på nett, – kan han ikke?
   *Sparken før udugelighet? Han jobba å har masse førnøyde kunda der man ser resultata av treningsprogramme hannes og KOSTHOLDS programme, så kordan kan du si at han kunne få sparken før udughelighet? Å kostholdsprogramme han gir/selg til kundan funka VELDIG bra uten kosttilskudde med HerbalLife.
   *Trakassering av kunda, det gjør han vel ikke. Han sir ikke nå stygt om kundan sine, gjør han?

   Skriv som dæ, å spørr en spørsmål som du gjør. Bære at dine e så nedverdiganes at di e tel å spy av.

   Det at du e en HL gud, betyr ikke at nån av oss andre eller John Martin treng å elsk produkte. Å det at du sir at han skal delta på seminara og kurs sånn at han kan se ka HL egentlig e førnåkka e jo bare svada. Han vet jo ka det e, å all inførmasjon står jo på nette å du førklara jo så fint her i innlegge at HL e så bra. Men ingen av oss blir overbevisst. Samme e det med det patetiske Forever Living.
   En mann som dæ blir æ flau av. Hvis du ska vær så jævla viktigper og en så stor bedreviter så burde du vite bedre å la vær å kommenter nå så domt som du gjør. Å det at du ikke ønska John Martin velkommen til treningsentre i Trondheim fordi han skriv et sånn her innlegg om at han ikke lika HL, ka i allverden? Ser jo på enkelte kommentara under/over her at du mista en del kunda etter den kommentarn din – å det e jo ikke rart. Bra jobba Geir, bra jobba (y)

   Å ikke minst, JYPLING?? Kem faen trur du at du e? En mann som trur han har hår på ballan som lev av HerbalLife? ja, bra før dæ! Di rundt dæ må virkelig vær stolt.

   Liker

  • «Et råd på veien er at DU burde være litt mer ydmyk, ikke dømme eller trakassere andre slik du gjør, som faktisk har en skikkelig utdannelse, og forstår mye mer enn deg»

   Skjerp deg, Geirr Carlsen, du er faktisk den minst ydmyke personen jeg har sett i mitt liv!

   Likt av 1 person

  • Et råd til deg Geir, som faktisk er det samme du gir John Martin; og det er at DU burde være litt mer ydmyk, ikke dømme eller trakassere andre slik du gjør. Slutten på setningen din har jeg ikke tenkt til å ta med, da den var så arrogant som det er mulig å få det.

   Selv har jeg ikke peiling på Herballife, da jeg foretrekker et sunt kosthold med vanlig mat, og derfor ikke giddet å satt meg inn i pulvermat. Så den diskusjonen har jeg ikke kunnskap til å ta. Men det er jo ingen hemmelighet at slike måltidserstattere er omdiskutert, både blant forskere og de som har prøvd det. Det går an å oppføre seg, selv om du mener du har mer peiling på kosthold og enæring enn andre, og at Herbalife er helt yppelig. John Martin la i det minste frem sine synspunkter på en saklig måte.

   Liker

  • Til Geirr; Det er helt utrolig hvordan du som eier av et treningssenter snakker så nedsettende om og rakker ned på PT’er. I følge deg er det ikke måte på hvilken drittjobb med elendig lønn det er å være PT, og bare idioter fortsetter å jobbe som PT over lengre tid. Vet dine ansatte PT’er i Hitthegym hvor nedlatende du snakker om dem?

   Liker

  • Hva slags medisinskfaglig bakgrunn har du Geirr Carlsen?
   Hilsen en sykepleier spes adm med over tredve års fokus på ernæring og folkehelse.

   Liker

 2. Hei Geirr!
  Ser du tar i bruk hersketeknikker og sarkasme, men helt unnlater å imøtegå påstandene som fremsettes angående næringsinnholdet i Herbalife. Det er ikke videre tillitsvekkende.

  Videre bemerker jeg at det neppe sier noe ol kvalitetene på produktene at de er godkjente av helsemyndighetene i diverse land. Snickers er vel ogå godkjent for salg her til lands – men jeg vil ikke betegne det som kosttilskudd av den grunn. 😉

  Likt av 1 person

  • Hersketeknikk, overhodet ikke
   Sarkasme, ja helt klart og fikk den oppmerksomheten som skulle til
   Dere vet tydeligvis bedre enn ekspertene i HERBALIFE så jeg spanderer gjerne en tur på dere også, så kan dere argumentere med de som kan dette

   Jeg er ingen ernæringsekspert og ønsker heller ikke å fremstå som noe, men å drive forretning kan jeg.

   Når noen – i dette tilfelle John Martin – går rundt og nærmest mobber både forretningssystemer, blander et totalmarked med HERBALIFE sitt marked, blander tall og forretningsmuligheter og på toppen av dette mobber enkeltpersoner som er smarte nok til å bruke produktene til HERBALIFE, så var det på tide at noen gadd å bruke tid på å si i fra, derfor kastet jeg bort litt tid med å svare
   Har jeg såret noen beklager jeg det men hold dere til det dere kan og hvis ikke må dere tåle og få litt av samme mynt tilbake
   Kose dere, ha en fin dag og gjør det dere ønsker å gjøre, men ikke mobb andre for det de gjør
   Geirr Carlsen

   Liker

   • Slik jeg leser John Fredrik sitt innlegg, så har han blitt invitert til ett møte hvor noen har forsøkt å omvende han til å bli en Herbalife selger. Til tross for sin unge alder og manglende business erfaring, avslører han at verken produktene holder noen spesielt høy kvalitet, og at de er overpriset 100% om ikke mer. Han avslører også at dette ikke er en salgsmodell han personlig kan stå inne for.

    At noen tjener penger på Herbalife er det ikke tvil om, men dessverre er de veldig få. Disse pengene tjener de fordi andre personer med mindre kunnskap enn John Martin, betaler over dobbelt så mye for HL produktene som de hadde måttet betale for tilsvarende eller bedre produkter, fra så å si alle andre leverandører av tilskudd.

    Så her må hele konseptet ses på fra to sider, for deg som forretningsmann, så er det genialt å selge en vare til doble prisen av hva en ”konkurrent” tar for tilsvarende vare. Som Forretningsmann, må en også kunne se det som idioti å betale dobbelt så mye for en vare, enn hva en må ut med hos konkurrenten. Jeg tviler på du har bygd ditt imperie av å betale dobel pris for alle varer og tjenester du benytter deg av i foretningslivet. For tegne ett bilde du vil forstå, om du selger Toyota Rav4 i Vestfold for 700 000.-, når Toyota forhandleren i Bergen tar 350 000.- for samme bil, så gjør det deg, sannsynligvis til en god selger, men i like stor grad kunden din til en idiot. Noen ville kanskje kalle deg for en Svindler, som da utnytter dine kunders manglende innsikt i markedet.

    Jeg kan gjerne møte deg, så kan jeg vise deg på papir, nøyaktig hvorfor John Martin har 100% rett når han sier at HL produkter er svært overpriset, og at de i beste fall holder tilsvarende kvalitet som selv de ringeste av produkter du for kjøpt i tradisjonelle salgskanaler. Faktisk er flere av produktene sammensatt mot sin hensikt, og inneholder annenrangs råvarer, viss eneste hensikt er å redusere råvareprisen på produktene, slik at fortjenesten til deg som selger og selskapet blir høyere, og ikke at kunden skal få best tilgjengelig produkt, til en pris produktet fortjener.

    Alexander Kirketeig

    Likt av 3 personer

   • Jeg har ikke satt meg så veldig mye inn i Herbalife, men har mange kompiser som en gang i tiden skulle tjene seg styrtrike på salg av disse produktene. Alle ble hjernevasket på samme måte og de første månedene var de helt sikre på at de skulle dra inn millioner av kroner på dette.
    Hvor godt selve produktet er kan jeg ikke uttale meg noe særlig om, men det jeg kan uttale meg om er hvordan du som forretningsmann framstår på dette forumet.

    Du bruker hersketeknikker, du framstår som lite sympatisk, du er nedsettende og virker semi-aggressiv når du skal forsvare ditt produkt. Du trekker også fram ditt firma inn i den tiraden av fornærmelser mot «jyplingen» og det er vell kanskje den dårligste markedsføringen som finnes. Har jeg skulle valgt et treningssenter så har jeg muligens styrt unna Hit The Gym etter ditt innlegg. Selv om jeg ikke kjenner deg, og det faktum at det å kjenne eieren av treningssenteret ikke er viktig i hele tatt, så har du likevell greid å satt dette gymmet i et dårlig lys ved din til dels bøllete framtoning.
    All pr er absolutt ikke god pr i forretningssammenheng. Du må beskytte dine interesser å sørge for at du framstår som sympatisk i åpne diskusjoner på nett. Alt annet kan slå tilbake på deg og du kan potensielt miste framtidlige kunder på et slikt innlegg.

    Angående Herbalife så har jeg ikke akkurat fått noe bedre inntrykk av produktet etter denne lesingen. Legger jeg til den erfaringen med mine kamerater i tillegg har jeg konkludert med at Herbalife er noe jeg vil holde meg langt unna.

    Likt av 2 personer

   • «Jeg er ingen ernæringsekspert og ønsker heller ikke å fremstå som noe, men å drive forretning kan jeg.»

    Markedsføring er vel en del av forretningsdriften din. Kommentarene dine på denne bloggen er et strålende eksempel på ekstremt dårlig markedsføring. Om noen kobler forretningene dine med ditt navn og de nevnte kommentarene, tror jeg ikke akkurat at omsetningen din vil øke. Med andre ord: Du kan vel ikke helt å drive forretning enda

    Likt av 1 person

   • Herbalife er ikke noe annet enn svindel av personer som ikke vet bedre. Produktene deres koster så mye at det er til å bli kvalm av. Man får tilsvarende produkter til 1/3 av prisen hos andre.

    Og jeg må bare få si, Geirr Carlsen, at du er den mest latterlige personen jeg har sett i en nettdebatt på lenge. Hadde du ikke stått frem her med fullt navn, hadde jeg ikke trodd at du var noe annet enn et gjennomsnittlig nettroll. Du kan vise til så mye erfaring i bransjen som business nisse du bare vil. Du blir ikke smartere enn andre her av den grunn.

    En ting til… alle vet at de ernæringsfysiologer og fotballstjerner du viser til, ikke er noe annet enn kjøpt og betalt. Kanskje du også skal legge til det i dine latterlige uttalelser? Tror NEPPE hverken Messi, Ronaldo eller de andre du viser til ville tatt i Herbalife med ildtang om de ikke var godt betalt for det. For produktene er ikke annet enn overpriset makkverk. Som sagt, man får varer som fungerer på lik linje fra andre produsenter til en brøkdel av pengene.

    Likt av 1 person

   • Så vi som ikke bruker Herbalife er ikke smarte vi da Geirr? Herlighet for ett syn du har, og litt hjernevasket kanskje?! Jeg brukte selv herbalife for en del år tilbake, jeg gikk ned over 14 kg og var fornøyd med det. Det jeg ikke ble så fornøyd med var når dustributør ringte flere ganger i uka for å mase om produkter, om jeg hadde fått kunder, for det måtte jeg jo! Etterhvert ble ikke magen og kroppen min så fornøyd heller, spiste jeg en normal middag bars det rett på do etterpå, jeg klarte ikke holde på den skikkelige maten jeg spiste.. Jeg ble sykere, skikkelig slapp og orket nesten ingenting, tenkte at jeg sikkert manglet noe og dro til lege. Der fikk jeg den beskjeden om at jeg hadde vitaminforgiftning, slutt med herbalife.. Etter 5-6 år med normalt kosthold uten shaker fra herbalife er enda ikke magen min helt i orden, takk til herbalife som ødela livet mitt! Prøvene mine ang forgiftningen har normalisert seg. Tenk det, til og med uten å ta alle de pillene man bør ta ifølge herbalife! Hadde jeg hatt en pt time hos deg, og du hadde prakket på meg herbalifeprodukter i kostholdsveiledning skal du være klar over at du ikke hadde fått en eneste krone av meg, ikke flere timer med meg, og aldri i verden hadde jeg anbefalt deg til mine venner!

    Likt av 1 person

   • Geirr, jeg tror ikke du vet hva ordet mobbing betyr. Dette blogginnlegget var saklig, begrunnet med referanser, velskrevet og en god blanding av både fakta og egne synspunkter. Det ligger ingen mobbing skjult i dette innlegget. Kommentaren din derimot, er ikke bare direkte personangrep på innehaver av bloggen, men regelrett mobbing av alle uten utdannelse, PT’er og mennesker med lavere lønn enn deg selv. Maken til arrogant måte å trykke andre ned på, og løfte seg selv opp. En ting er hvertfall sikkert, du svarte overhodet ikke med samme mynt! Trist lesing.

    Alle skal få lov til å ha en saklig og personlig mening om produkter på markedet, noe innehaver av denne bloggen hadde. Sånn er livet. Du, med din merittliste, overveldne omsetning, mange ansatte og mange firmaer, burde forstå dette.

    Jeg syntes forøvrig det er veldig morsomt at du legger så stor vekt på utdannelse. Virkelig morsomt faktisk.

    Liker

   • Og der kom jammen mobbekortet også. Godt jobbet, Carlsen. Akkurat da jeg trodde du ikke kunne bli mer usaklig og barnslig. Herrejeremias, hvordan har du klart å bygge noe som helst med den holdningen der ovenfor andre mennesker?

    Liker

   • Kan du være så snill å komme med seriøs dokumentasjon på at dette middelet virker? Da snakker jeg om forskning og ikke om den «tøyseforskningen» som enkelte kommer med.

    Liker

 3. Bare å ringe meg: 93424050

  Om noen av dere har lyst til å smake på en fiskeolje med totoxverdi på 7,2 og som GARANTERT jevner ut forholdet mellom omega3/omega6, og på en proteinshake som inneholder BÅDE weigh-, kasein og soyaprotein i ISOLAT-kvalitet.

  MEN; det er vel trolig lettere å skrive ting som dette UTEN å prøve produkter……………. 🙂

  Artig artikkel og artig diskusjon.
  MEN!!! FYSJ GEIRR CARLSEN! Du var direkte ufin og uprofesjonell synes jeg. MItt ønske: Ta deg sammen! Vær proff!!

  Nils Bjerke.

  Liker

 4. For et sammensurium av autoritetsappeler og personangrep.
  Et lavt nivå, Geir. Av en person som tydelig er i en sirkel av selvbekreftende bias med psykopatiske tendenser. Ut med deg, og hold deg ute. Personer som deg har vi lært å håndtere for lenge siden og dine vridde argumenter og elendige appeller har ingen effekt her. Diskuter sak, og hold deg for god til å synke så lavt igjen. Du vil raskt se at saken har få argumenter, noe som trolig er årsaken til at du velger å skifte retning.

  Lykke til, Geir. Du kan beholde alle pengene dine. Jeg kan gjerne være «fattig» som John Martin om det er prisen jeg må betale for integritet, selvinnsikt og bevissthet utenfor min egen nesetipp.

  Likt av 3 personer

 5. Svært godt skrevet John Martin Fredriksen 🙂

  Geirr Carlsen:
  Her var det mye å ta tak i. Ad Hominem 101.
  Du starter i 110 og går ut i første sving.

  Når skal du begynne å ta tak i argumentasjonsrekken og «dra den i stykker»? Du tegner jo et glamorøst bilde av deg selv som Goliat i kamp mot David her. At du nå kommer krypende i en slags offerrolle kler deg særdeles dårlig!

  Du angriper han for å være PT, når dette er innfallsvinkelen Herbalife selgeren hadde når han først tok kontakt med John Martin? Jeg tror ikke Herbalife skal snakke om mangelfull utdanning i AFPT, selv om det selvsagt kan være foretningsmessig klokt av dere å gjøre det for å unngå å møte veggen selv hos den ferskeste PT. Treningsbransjen har lagt fra kaien, armert med dokumentert vitenskap, det er på tide å starte i rette enden også for Herbalife! Ikke stå igjen på kaien!

  For det første, det er ikke mobbing selv om de som utsettes for kritikken nekter å svare på innholdet i kritikken. Kritikken er som kjent legitim og velbegrunnet. Det finnes ingen måte for voksne mennesker å skrike eller slå seg ut av denne kritikken. Herbalife bør starte forfra og fremvise dokumentasjon på effekt og ikke minst komme med en mer edruelig beskrivelse av forretningsmodelen. Her skal jeg erkjenne at dette kanskje dras for langt hos begge parter i både den ene og den andre retningen.

  Hele poenget er jo at John Martin først startet med et innlegg i en lukket gruppe, hvor han gjentatte ganger har spurt etter svar på konkrete spørsmål. Ingenting kom hans vei, selv om målgruppen var særdeles treffende. Derfor bringer han kritikken videre i det offentlige rom for å se om dette kan riste litt i burene. Og jeg vil si han traff på gull umiddelbart.

  Jeg tror vi vil få se en saksynt diskusjon i tiden fremover og jeg håper det kommer flere reelle svar på kritikken fra Herbalife aktørene, slik at nyanser jeg eventuelt ikke ser blir belyst fra begge sider på en litt mer sindig måte enn hva Geirr Carlsen evner i sine innlegg her.

  Likt av 2 personer

 6. Fy skam deg Geir Carlsen! Mulig ikke John-Martin var født når du etablerte alle de fantastiske bedriftene dine, men jeg har og etablert noen bedrifter i løpet av det siste tiåret. Er det noe jeg aldri ville gitt meg ut på så var det noe så jævla useriøst og nedlatende som du har gitt deg ut på her. Vi har ytringsfrihet i Norge og at J-M setter søkelyset på dette er utrolig bra! Du kan komme med motbevis i form av fagfellevurderte og vitenskapelige forskningsartikler om Herbalife, men det har du kanskje ikke???hvorfor???

  Likt av 2 personer

 7. «Enkle helge kurs på Akademiet for Personlig Trening» den synes jeg var morsom 🙂
  Har selv gått på AFPT, og kan informere om at det ikke var enkelt. I tillegg til å være innom mange forskjellige fag og tungt stoff på altfor kort tid, så har man en teoretisk test på nett etter hver endt studie helg som må være bestått for å kunne gå opp til eksamen.
  Å det er ingen selvfølge at man består den endelige eksamen! For å bestå må man ha en poengsum som tilsvarer karakteren B, det er ganske høyt for i det hele tatt å bestå.
  Så jeg kan med all go grunn si at man kan føle seg lærd og stolt av å ha bestått dette «enkle helge kurset til Akademiet for Personlig Trening» 🙂 👍

  Liker

 8. Artig å se noen forsvare pyramidespillet så hardt i kommentarfeltet. Han er åpenbart en av de 1% som tjener penger på skrotet. Og virker som akkurat den typen person som trives med å tjene penger på å lure 99% av folk 🙂 Det som er trist er jo at det virker (at de klarer lure mange nok til å betale sterk overpris for produktene sine), og at de klarte komme seg ut av pyramidespillsøksmålet i USA.

  Likt av 1 person

 9. jeg forvillet meg inn på en slags herbalife-konferanse en gang. Veldig lite prat om ernæring(og den var av typen «if you eat alot of dounuts, you will look like a dounut). Ellers mye synging og klapping og prat om hvor bra herbalife sine produkter var. Kjøpte ikke noe jeg altså.

  Likt av 3 personer

 10. Stakkars Geirr.

  Eneste som står i ditt hode er ditt imperium, dine penger og ditt ego.
  Synd på slike.

  En dag går det opp for deg hva familie, kjærlighet og glede er for noe.

  Skjerpings!!

  Liker

 11. Før dere dømmer alle over en kam, så utfordrer jeg dere alle sammen til å ta kontakt med meg for å «kaste bort» en halvtime og oppleve hvordan vår bransje, mulighet og arbeidsforhold SKAL håndteres og presenteres (etter mitt selskap sine preferanser!). Bor du i nærheten møter jeg deg og spanderer kaffe eller farris (så er det ikke HELT bortkasta), bor du langt unna kan vi ta det via Skype…. 🙂

  Men…………. Gjetter på at det er det ingen av dere som gidder (les: tør). :p

  Liker

  • Med referanse til ditt først innlegg, så vil jeg gjerne utfordre deg til å forklare hvorfor proteinshake du ønsker at vi skal smake inneholder Soyaprotein ved siden av melke- og myseprotein (whey)?

   Likt av 2 personer

   • Det kan jeg ikke svare på. Veit bare AT den gjør det. Jeg er ingen teknisk ekspert. 🙂 Og ingen ernæringsekspert. Veit bare HVA den inneholder og hvordan effekten oppleves. 🙂 Men for de som har lyst, kan jeg gjerne få med meg ernæringsfysiologen som har utviklet den (han er også medlem i Norsk forening for Ernæringsfysiologer) til å forklare…. Er bare å ta kontakt. 🙂

    Liker

  • Har absolut ingen interesse for trening og ernæring. Jeg kom over dette på facebook og tenkte; Får lese litt hva folk mener. Husker godt i distriktet at det var mange som ble lurt, og at det ble kalt pyramidespill. Hadde jo vært morsomt å høre hvor flink du er i å overbevise.

   Likt av 1 person

 12. Bra innlegg, John Martin!
  Dog trist å se at hele 9/10 som kommenterer her har allerede kjøpt propagandaen og forsvarer den såå hardt. Underholdende lesing da forsåvidt, hehe. Ha en fin dag!

  Liker

 13. Først må jeg si det er morsomt å lese tolkningen til folk her..
  Det som slår meg er att dem leser på etiketter og da forstår det att HL er svada, men er det noen er som virkelig har prøvd produktene?
  Dere som sier det er halleluja stemning på HL møtes må ha gått feil.
  Har vært på flere møtes og ikke mye halleluja møte, men fornuftig snakk om produktene.
  Jeg har prøvd produktene og kan si att de produktene fungerer og att mye av det som selger på nett ellers er mye svada produkter.
  Prøv produktene før dere uttaler dere om det er bra for deg eller ikke… Det er jo det som du får mulighet til når du kjøper HL produkter. Er du ikke 100% fornøyd så penger tilbake.
  Husk som barn så kunne du ikke si du ikke likte maten uten å ha smakt, samme gjelder her. Prøvd først så kan dere uttale dere hva dere synes..
  Ha en flott diskusjon videre…

  Liker

  • Når det koster opp mot 4 ganger mer en tilsvarende eller bedre produkter som ikke selges i et MLM system så er det ikke behov for å smake. Du tror kanskje man «føler den 4 ganger høyere prisen på kroppen» på noe vis, men kan garantere at det er kun på lønnskontoen du «kjenner det».

   Et kostilskudd som dette er i seg selv ikke mirakelkur, og dermed hvordan skal du «prøve det for å se om du er fornøyd?» Det må jo i så måte bare være for å bedømme smak, men igjen, for 1/4 av prisen får du tilsvarende produkter med tilsvarende smak uten MLM kjøret. Så hvorfor ?

   Likt av 1 person

   • Hei ashby84!
    Jeg vil gjerne vite hvor du kan få kjøpt 21 måltider med riktig sammensatt næring i pulverform eller annen lettvint måte, for kun 100 kroner! Da skal jeg sporenstreks dit og kjøpe inn!!!

    Liker

  • «Det som slår meg er att dem leser på etiketter og da forstår det att HL er svada, men er det noen er som virkelig har prøvd produktene?»
   Leste du bloggposten? Fakta er fakta, enten vi har brukt oss selv som forøskskaniner eller ikke. Jeg bryr meg om fakta om Herbalife, ikke anekdoter.

   Liker

 14. Hvor ble det av motargumentene dine Geirr? Det virker jo som om du bare er ute etter å kritisere de som tenker annerledes enn deg og din sekt (Herbalife).. Hadde du kommet med mer saklige argumenter som «Herbalife er en god start for dem som ikke ligger å lage mat, er på farten, har problemer med å få i seg nok mat osv», så går det jo an å få til en diskusjon her. Du kommer jo ikke med annet enn nedsettende ord om PT-er, folk som handler i butikker, ikke har råd til 1. klasse på fly osv.
  Gi oss noen argumenter om HVORFOR John tar feil, og ikke hva du syntes om han som person.
  Amen!

  Likt av 2 personer

 15. Lurer på hva slags tilknytning du har til Stamina, som du refererer til er ett av dine selskaper, Geir Carlsen. Jeg jobber i Stamina Group, mest i Trondheim, men også noe i Oslo. Har aldri hørt om navnet ditt. Heller ikke etter jeg sjekket det opp.

  Og så det er sagt; det er ren underholdning å lese innleggene dine her. Latterlig underholdning.

  Likt av 1 person

 16. Det er klart Herbal life kan fungere, jeg har selv gått ned i vekt når jeg levde på fjordland. Poenget slik jeg forsto det var at HL var overpriset og ikke fungerte slik det burde til den den prisen. Hvis det beste argumentet ditt Geirr er at ernærings eksperter sier det fungerer, da ville jeg lest mer på generell forskning for å se hvordan det fungerer, forskere og eksperter tar feil daglig.
  Jeg vil gjerne lære mer om produktet før jeg blir overbevist, men da helst fra noen som kan forklare meg det grundig og ikke argumenterer med hvor ung og dumm jeg er. Det virker som bortkastet penger enn så lenge.

  Liker

 17. Det skal du ha Geirr, bedre måte på å ødelegge omdømme for ditt gym i Trondheim, samt HL, skal man lete lenge etter. Gratulerer med det. Tror samtlige som har lest svarene dine tenker det samme.

  Likt av 2 personer

 18. Først vil jeg si; en viktig artikkel John Martin. Flott at du setter søkelys på dette. Artikkelen deles nå på facebook, og jeg håper at folk leser den, og diskusjonen under.

  Så litt om meg selv: Jeg er utdannet lege og jobber til vanlig som fastlege i Tromsø. Trening og kosthold har alltid vært en viktig del av livet mitt. Dessverre har trening kommet i andre rekke etter at jeg fikk familie, men lidenskapen for trening og kosthold har jeg fortsatt.

  Først Geirr Carlsen: Om noen i det hele tatt tenker på å ta utspillene hans seriøst bør de google «herske teknikk»
  Dog har han et par «poeng» som kan være verdt å nevne: MLM selskap. Genialt om man sitter mot toppen i «pyramiden» Da tjener man mye penger. Har noen fellestrekk med franchise om jeg har forstått det rett. Selger tar all risiko, selskapet selv får inn penger uansett. Og JA, de fleste arbeidsplasser har en form for pyramideoppbygging med en sjef på toppen, noen «undersjefer», flere «underundersjefer» og til slutt mange arbeidere, og ja, pengestrømmen går oppover i systemet. «Pyramidespill» er avhengig av kapital fra nye «medlemmer» for å overleve og raser sammen når strømmen av nye medlemmer stopper opp. Google «ponzi scheme» om du vil vite mer om dette.

  Det finnes mange idiotiske ting som selger som «hakka møkk». Veldig mange sa at å selge vann på flaske i det landet i verden med best og mest naturlig forekomst av drikkevann var som å selge sand i Sahara. Men her sitter vi å drikker Imsdal eller Voss, mens vi har vann rundt oss overalt som er gratis. En ikke så bra forretningsidé, helt genial markedsføring, og lettlurte kunder.

  Han skriver «…så er det de fleste som blir medlem i Herbalife som gjør det for å få god ernæring i kroppen på en enkel måte. og Rimelig. Hva får du ellers for ca 25,- for et komplett måltid?» Mener han at Herbalife kan erstatte vanlig kost? Jo det virker sånn, for videre skriver han «Det er mye bedre å lage en handle liste slik at de kan gå i helsekosten hvor det står en guttunge eller jentunge som ikke kan noe, eller på butikken og kjøpe ‘vanlig mat’. Beklager at jeg er så uviten og ikke forstår bedre, men du kan jo dette så bra?» Dette leder til spørsmålet mitt. Vet han i det hele tatt noe som helst om ernæring? Han skriver at han ikke er noen ernæringsekspert, men vet han noe som helst?! Vi snakker her om kostTILSKUDD. Forøvrig har Helstrøm laget kjøttsuppe til kr. 33,- pr. porsjon, og kjøttsuppe er ypperlig treningsmat, men det var en digresjon.
  Kostholdet er viktig for treningen. KOSTHOLDET, ikke kosttilskuddet. De nye anbefalningene fra helsedirektoratet sier; fett 30-40%, protein 10-15% karbohydrater 45-60%, og kan lese mer grundig her: https://helsedirektoratet.no/Lists/Publikasjoner/Attachments/806/Anbefalinger-om-kosthold-ernering-og-fysisk-aktivitet-IS-2170.pdf. Med fordel kan man øke proteininntaket opp mot 30% og redusere karboinntaket ned mot 40%, fettinntaket bør ligge på 30%. Googler man litt finner man flere artikler som støtter dette. Høyt proteininntak forutsetter at man har friske nyrer, så lenge nyrene er friske vil ikke høyt proteininntak skade.
  Om noen har lest intervju med Nicolai Cleve Broch ifm innspillingen av Uno så forteller han der hvor lei han var av mat og spising ifm byggingen til filmen. MAT, ikke kosttilskudd, igjen en digresjon.

  Han skriver: «Men selvsagt; Topp idrettsfolk som Christiano Ronaldo, David Beckham, Leo Messi, bare for å nevne noen veldig få, hvis ikke kommer jeg til å skrive i hele natt, forstår jo ingenting av ernæring i forhold til slike som deg. Du vet jo best i forhold til disse nevnte amatører. Det skjønner jo alle.»
  At Cristiano Ronaldo reklamerer for et produkt gir det dessverre ingen kvalitetsgaranti. Han reklamerer for mangt og mye. Bl.a. facial fitness, MÅ sees! http://www.designboom.com/technology/cristiano-ronaldo-pao-facial-fitness-08-08-2014/

  At forskere og tilvirkere av et produkt sier at det er bra, gir dessverre heller ingen kvalitetsgaranti. Bare se på sannheten bak «2 glass vin om dagen-svindelen». http://www.reuters.com/article/2012/01/12/us-red-wine-heart-idUSTRE80B0BH20120112

  Så hva trenger man etter trening? F.eks. sjokomelk. http://www.nrk.no/livsstil/to-glass-sjokomelk-gjor-underverker-1.11312400 (Hva sier Nils Bjerke? Kan smaken på kosttilskuddene til Herbalife slå både næringssammensetningen OG smaken til sjokomelk?)

  Han skriver: «…går rundt og nærmest mobber både forretningssystemer, blander et totalmarked med HERBALIFE sitt marked, blander tall og forretningsmuligheter og på toppen av dette mobber enkeltpersoner som er smarte nok til å bruke produktene til HERBALIFE, så var det på tide at noen gadd å bruke tid på å si i fra.»
  Jeg vet ikke om tallene stemmer, det gidder jeg heller ikke å bruke tid på å sjekke om stemmer. Jeg vet ikke helt hva han prøver å få frem her, men det kan vel ikke akkurat kalles mobbing av forretningssystemer å peke på motstridende informasjon, svakheter ved kompetansen til selgerne, samt dyre og dårlige produkter. Jeg kaller det kritikk, og velbegrunnet sådan.
  Det er vel Geirr Carlsen som her blander inn alt han beskylder artikkelforfatter for å blande. Han blander i alle fall inn følelser, og han blander kosthold med kosttilskudd.
  Men nå får det være nok om Geirr Carlsen, jeg brukte visste mye mer plass på han enn jeg hadde tenkt.

  Så til poenget mitt. Om noen i det hele tatt har orket å lese så langt. 🙂 Kosttilskudd har blitt en milliardindustri. Men trenger vi kosttilskudd? Ja? Ja, gjør vi nå egentlig det? En voksen som skal bygge muskler, eller konkurrerende trenger mellom 1,5-2,0 gram protein pr. kg kroppsvekt. Spiser du for mye lagres det som fett. Veier du 80 kg trenger du altså 120 – 160 gram protein pr. dag. 1 boks tunfisk (rema 1000, 185 g) inneholder ca. 44 gram protein (gitt at det er 185 g tunfisk i boksen), 2 stk brystfilet av kylling (ca 260g) inneholder ca 62 gram protein. Bare på 2 måltider var vi på 100 g protein. Ja, jeg ser nytten av en proteinshake når man har det travelt, eller ikke har lyst på brødskive med tunfisk og rå løk, eller kyllingfilet og ris med soyasaus over. Men vi TRENGER det ikke. Alt for ofte hører jeg (på gymmen, i garderoben, hos treningskompiser): «du bare MÅ ta proteintilskudd om du skal håpe på noen fremgang». BULL-SHIT!
  Her er forøvrig et par linker som er verdt å ta en titt på:
  http://matvaretabellen.no/
  https://www.uhs.uga.edu/nutrition/eating_exercise.html (svært god vitenskapelig artikkel om kosthold og trening.)

  Så om noen fortsatt leser…. og trener, eller skal begynne å trene… hardt, skikkelig hardt!
  1. Kom i gang med treninga. Ikke utsett den til du har fått kostholdet på plass, eller treningsmaten din fra Proteinfabrikken kommer. Kom i gang!
  2. Se på kostholdet ditt. Skriv ned alt du spiser i 1 uke, ALT! Regn sammen fett, karbohydrater, protein og kilocalorier(kcal). Glem det andre for nå.
  3. Forsøk å spise så mye fett at du kommer på ca 30% av det totale energibehovet ditt for en dag. Er behovet 2500 kcal, skal du spise 2500*30/100, 750 kcal med fett om dagen, som blir 750/9 (9kcal/gram), ca 83 gram fett.
  4. Forsøk å spise mellom 1,5-2,0 gram protein pr. kg. Start med 1,5 g/kg og øk etterhvert.
  5. Resten av energibehovet dekker du mer karbohydrater.
  6. Repeter om du faller ut av det.

  Et eksempel: Du veier 80 kg. Du trener mye og hardt. Dagsbehovet ditt er ca. 3000 kcal om dagen.(bruk en kalorikalkulator på nettet) Det vil gi følgende regnestykke:
  Fett: 3000*30/100= 900/9= 100 gram [30%]
  Protein: 80*1,5= 120 gram (120g*4kcal/g= 480kcal) [16%]
  Karbohydrater: 3000-900-480= 1620 kcal til karbohydrater, 1620/4kcal/g= 405 gram [54%]
  Dette er for å bygge muskler.
  Trenger du å gå ned i vekt bør man kutte karbohydrater og heller øke protein og evt. fett, som gjør deg mett, men det er et helt annet tema.

  Til slutt:
  Å selge proteinpulver i et land med kanskje verden beste tilgang til god og næringsrik mat: en ikke så bra forretningsidé, helt genial markedsføring, og lettlurte kunder.
  Og btw, jenter. Selv om det er litt forskjell på oppbygningen av en jentekropp og en guttekropp, trenger dere I ALLE FALL ikke å kjøpe kosttilskudd i rosa boks. http://www.proteinfabrikken.no/Girlpower/Diet-Protein/Diet-Protein/Diet-Protein-390g-Chocolate-Heaven-Proteinfabrikken21794-p0000014293#.Vd2pXfntlHw
  «Vanlig» proteinpulver virker på dere også.

  Likt av 9 personer

 19. Her var det mye morro😂

  Min begrensede erfaring med Herballife er fra en perifer bekjent som inviterte meg på et møte tilsvarende hva John Martin opplevde. Her fikk jeg gleden av å treffe en eller annen meget karismatisk europatopp som som skulle overbevise meg. Desverre er toppargumentene de samme som Geirr sine. Se på Christiano Ronaldo og Leo Messi! Å være en god idrettsutøver er ikke synonymt med høy kompetanse verken innen kosthold eller trening, og nevnte utøvere får jo tross alt betalt for å uttale seg positivt.
  Siden ingen var i stand til å gi meg noen dokumentasjon på produktenes fortreffelighet tok jeg meg bryet mrd å forsøke å søke opp noe selv. Desverre kunne værken pubmed eller noen av de andre store søkemotorene hjelpe meg. Til slutt hadde jeg ikke noe at valg enn å prøve selv, siden effekten skal være så enorm og umiddelbar. Jeg kan med hånda på hjerte si at produktene gav meg ingen verdens ting. Nå skal det ikke legges for mye i akkurat det, siden min eller andres «følelse» er av noen som helst betydning.

  Stiller meg noe undrende til at noe som er så utrolig bra skal være så utrolig vanskelig å finne dokumentasjon på.

  Mvh
  Erlend V

  Likt av 1 person

 20. Geirr, dette er til deg!

  For det første: HAHAHAHAHAHAHVA faen er det du tror du driver med? Rakker ned på en som faktisk kommer med etterprøvbar og dokumenterbar informasjon ved å bruke de eldste herskerteknikkene i historien? «Jypling»? Seriøst?

  For det andre: Din plass i Trondheim, Hit The Gym har vært på listen min over steder jeg hadde tenkt å sjekke ut fordi jeg trenger å trene etter å ha vært skadet i noen år, men når øverste sjef er en «gamling» med alt for mange herskerteknikker så velger jeg å gå til hvem som helst av alle konkurrentene dine. Ikke nok med det, men jeg kommer også til å fortelle alle vennene mine som trener på HtG hva slags person du er, og ja – jeg kjenner mange som trener på HtG og en god del av dem hører på meg. (Og før du prøver deg på «Hvem er du for en?» så kan jeg svare at hvis du ikke vet det så er det ikke meg imot! Jeg er ingen kjendis, men jeg er godt kjent i Trondheim.)

  Likt av 3 personer

 21. Ville foreslått at du holder deg til det du har kunnskap om når du skal diskutere Geirr, nemlig investeringer i bil/eiendom og aksjer.. For det er tydeligvis ikke ernæring eller trening.

  Forøvrig en fin leksjon på hvordan man kan ødelegge er godt rykte relativt fort, spent på hva de andre eierne i Hit mener.

  Legger forøvrig merke til at dere selv bruker deg som referanse for «suksess historier» for herbalife produktene på deres hjemmesider, kreativt.

  Lykke til videre i diskusjonen. Mitt stalltips ville vært å tatt en Atle Antonsen, lagt seg paddeflat til Fredriksen, hadde vell forsåvidt hjulpet deg om du også hadde drukket 2-3 flasker vin når du skrev tilsvaret ditt, men tviler vell egentlig på det når jeg ser oppfølgingsvarene :-/

  Likt av 1 person

 22. Er medlem i HTG selv. Følger spent med på om det kommer reaksjoner fra de øvrige i ledelsen, eller om de stiller seg bak denne fyren. Skal mye til for at jeg ikke stikker til et annet senter nå.

  Liker

   • Ja, de publiserte på facebook forrige uke, Dette sto der: Vi på Hit The Gym beklager på det sterkeste uttalelsene en av våre eiere har kommet med i media. Vi presiserer at disse uttalelsene ikke er representativt for hva Hit The Gym står for og heller ikke er uttalt på Hit The Gyms vegne. Vi ønsker våre kunder og følgere en flott helg.

    Liker

 23. Haha, dette må være det mest underholdende kommentar feltet ever! Nei, jeg holder meg til vanlig mat. Kjøtt, fisk, frukt, grønnsaker, og fiber i en helt annen innpakning enn flytende.

  Likt av 1 person

 24. Nå må vi da også huske på at Geirr også er et mennesket og at resten av kommentarfeltet ikke går på personangrep.
  Detter ER mobbing fra alle partene

  Liker

  • Mobbing er et sterkt ord. Da jeg var yngre, var mobbing noe som per definisjon skjedde over tid, for eksempel hver dag du var på skolen. Det var noe som brøt deg ned psykisk, ødela liv, og førte til selvmord og andre tragedier. Mobbing i kommentarfelt ville vært noe sånt som at Carlsen oppførte seg saklig, og alle andre oversvømmet ham med slemme kommentarer om navnet hans, utseendet hans, eller skrivemåten hans hver gang han prøvde seg — over en periode på uker, måneder, år eller tiår.

   I de senere år har det dessverre gått inflasjon i ordet, og nå betyr det plutselig alt fra «når noen er uenig med meg» til «når jeg skriver noe slemt i et kommentarfelt og får høre det av de andre i kommentarfeltet». Likevel virker det som om folk forventer at ordet skal ha samme «kraft» som før, altså at denne «mobbingen» er like ille som reell mobbing. Kjipt.

   Likt av 1 person

 25. Vi venter på deg Mr Geirr Carlsen!!! Er du klar til å svare mer eller har du gått i hi? Noen fra HTG som ønsker å uttale seg???

  Liker

 26. Geirr . Takk for at du tar støyten for alle oss som faktisk ER SUPER fornøyde med våre fysiske Resultater vi har oppnådd ved hjelp av BÅDE HERBALIFE Produkter OG annen sunn vanlig mat som for eks. animalsk proteiner som kjøtt og fisk, grønnsaker etc da dette er en stor del av en mat plan satt opp av en HERBALIFE distrubutør. Jeg som også er SUPER FORNØYDE med de 5-8000 kr ekstra jeg tjener i måneden i tilegg til vanlige jobb som hjelper meg å spare til egen leilighet bl.a . og til dere andre; hvorfor er det ok at Jon Martin skriver sitt inlegg mot Herbalife Med et slikt brennende engasjement men at Geirr skriver et mot inlegg med d samme engasjemente er truende og nedlatende? Stå på Geirr.

  Liker

  • Jeg nekter å tro at du ikke ser forskjellen på de to typen måtene og ordlegge seg på. John Martin stiller spørsmål ved en del av påstandene til herbalife og salgsmetodene. Geirr skriver en nedlatene A4 side personangrep i varierende grad. Sak og person, to forskjellige ting

   Likt av 3 personer

  • Kan tenke meg at du er fornøyd med resultatene du får ut av å trene og spise sunt. At du gir Herbalife æren for sukseen er jeg dog litt mer betenkt over.

   Og «engasjement»? Har du virkelig ikke noe problem med ordlyden i innleggene hans selv? Tror du virkelig det er engasjementet hans vi reagerer på?

   Liker

 27. Helt forkastelig å synke ned til ett slikt nivå. Forøvrig burde vel en mann av med din fartstid og uendelig gode meritter kunne klare å skrive riktig? Ett godt tips for i det hele tatt å bli tatt seriøst; sett sammen setningene ordentlig, så det ihvertfall ikke skinner igjennom at du skriver i sinne med fråde i munnviken👍🏻

  Likt av 1 person

 28. HAHA! Ja jeg er sykt interessert i og høre mer fra deg og alle ekspertene i HL om hvor «bra» produktene dere selger er.. Men d jeg helst vil høre er hvor mye du og di såkalte eksperten tjener på markedsføringen av HL.

  For du trenger faen ikke komme hær og si at du pusher produkter på folk bare fordi det er så jævlig sunt og bra.. Hadde du vært så gira på og markedsføre HL hvis det faktisk var bra for folk men det haddde kostet DEG og ditt firma 1kr hver gang noen kjøpte et produkt? Hvis det var null fortjeneste, men alle som brukte det ble sunnere, friskere osv.

  Du og sånne som deg er bare moderne «Drug dealere» som har funnet en lovelig måte og pushe stoffer på folk som de ikke trenger. Det aller meste man trenger ligger jo for faen i butikk hylla.

  Men jeg har jo skjønt det, rikdom er en sykdom. Og dere gjør hva faen som må til for og få mer av det!
  It’s a rich mans game, and i’m not playing bitch!

  Likt av 1 person

 29. Meldte meg inn i Hit the Gym, og kjøpte PT timer fordi jeg hadde null treningserfaring og sårt trengte veiledning. Formidlet til PTen min at jeg ikke var interessert i kosttilskudd (og egentlig heller ikke kostholdsveiledning), da det er noe jeg har kontroll på og ville spise sunt og godt for varig livsstilendring. PTen pushet likevel Herbalife kraftig, og messet og messet om det når jeg var på tredemøllen. Når jeg hadde innveiing med bra resultat sa han at det hadde vært enda bedre om jeg hadde brukt Herbalife. Siden han var fysioterapeut og påsto at han visste hva han snakket om ble det vanskelig å ikke si ja til et salg som skjedde der og da (han hadde produkter i skapet sitt). Angret etterpå, og har enda ikke brukt de 2 siste PT timene jeg har betalt for pga det bare føles feil. Definitivt uheldig blanding av roller.

  Likt av 1 person

 30. Var innom Hit the gym og ble fortalt av daglig leder der at han ikke tar på seg PT oppdrag uten at kunden samtidig kjøper Herbalife av han. Mente at kunden ikke var seriøs om de ikke la om kostholdet til Herbalife samtidig. Personlig trenerne hos Hit The Gym tjener like mye på salg av Herbalife som de gjør på jobben som PT kunne daglig leder fortelle.
  Om dette er bra eller ikke……… Blir litt mye utidig press på kundene når eier går rundt som mangemillionær og messer sine poeng på de andre. Det er litt Spesielt når alle PT’er kjøper/ ligger under eier eller hans dame i næringskjeden.
  Burde være rensket opp i slike koblinger, burde være forbudt.
  På tross av dette hadde jeg faktisk tenkt å melde meg inn på Hit The Gym, fortalte det for 2 dager siden til min samboer. Hadde også planlagt å si ja til Herbalife…… Men nå er det 100% uaktuelt. Stappet ikke penger i baken til en sånn komplett idiot som Eier av Hit The Gym. Punktum finale.

  Likt av 1 person

 31. Jeg trener og er aktiv i friluftsliv, og tidligere kroppsbygger. Jeg spør meg selv, hvem ville jeg personlig fått mest tillit til? Den unge «jyplingen» med sunn fornuft, som bruker egen hjerne til å stille kritiske spørsmål til ett produkt? Eller en gammel erfaren manipulator som går til angrep på de som ikke har samme mening som seg selv?
  Selvfølgelig «jyplingen»! For meg er det viktig å bli sett, tatt vare på å få den treningen og opplegget som passer MEG. Geir beklager, men jeg hadde sansynligvis aldri kommet igjen etter å blitt gjenstand for manipulering, og alle innstuderte og innlærte metoder for at du skal få mest mulig ut av den du trener. I form av kroner og ører.
  For meg så står ærlighet, oppriktighet og trygghet sterkest når jeg skal velge hva jeg skal bruke penger på.
  John Martin, stå på. Hos deg kan kundene være trygge tror jeg.

  Liker

 32. […] En godt kjent personlig trener skrev for en kort stund siden om aspartam. Som vanlig i disse diskusjonene blir det trukket frem musestudier, men i denne situasjonen var altså PTen klar over svakheten i disse studiene (enorme doser aspartam) og valgte dermed å heller konkludere med at studiene som motbeviser at aspartam er farlig er kjøpt og betalt av lettbrusindustrien. Videre ble det nevnt i innlegget at det var viktig å være kritisk til alt man hører og leser… Vedkommende valgte deretter, ikke overraskende, å henvise til Mercola (som livnærer seg på å selge pseudovitenskap). Tydeligvis har ikke denne personen fått med seg at Mercola har fått flere advarsler fra det amerikanske FDA (Food and Drug Administration) for å komme med ulovlige påstander om mirakelproduktene han selger på sin egen side, men mener altså at denne personen er en mer pålitelig kilde enn EFSA (European Food Safety Authority). http://www.quackwatch.org/11Ind/mercola.html http://www.alternet.org/personal-health/four-biggest-quacks-plaguing-america-their-bad-claims-about-science Denne treneren valgte altså å anklage så og si hundrevis av forskere for å være kjøpt og betalt av big brother. Det er jo ikke slik at forskere er vanlige mennesker som har gått et halvt liv på skole, og som har venner og familie som de helst vil unngå å forgifte. Den samme typen argumentasjon kan man også se når GMO, melk, vaksiner, homeopati, Ph-dietter og lignende blir diskutert. Se for eksempel denne artikkelen av lege Pernille Nylehn http://perpelle.net/2015/11/10/kritikkens-pris/ eller se kommentarfeltet i min egen artikkel hvor jeg kritiserer kosttilsskuddet herbalife (eller rettere sagt de som selger det) http://johnmartinfredriksen.com/2015/08/20/herbalifefasaden/ […]

  Liker

 33. Det er en god tekst du skriver men å kalle det «herbalifefasaden» syns jeg er urettferdig (i mangel på et bedre ord)

  Det er nok endel som er slik, men du legger alle under en kam her uansett ved å kalle det nettopp herbalifefasaden. Jeg ble først introdusert til Herbalife da jeg var sytten og skulle leie leilighet. Her var det ingen hersketekniker derimot var det en referanse til idrett og min forskjølelse.

  Jeg startet på Herbalife, ikke fordi jeg ville gå ned i vekt og heler ikke fordi jeg ville gå opp i vekt men fordi jeg håpet at den kunne hjelpe meg til å få bedre energi. Jeg vet det er andre måter og gjøre det på men hva kan man gjøre når man bare ikke orker tanken engang. Herbalife hjalp meg med dette og etterhvert så bestemte jeg meg for å kutte ut glutenprodukter. (egen erfaring)

  Poenget mitt er at det er alltid mer enn en side av samme sak (jeg sier ikke to, fordi det er ofte flere enn som så) og uansett hva temaet hadde vært om det så er dette, flyktningskrisen vi har hatt så mye om i media eller salg av bedrifter eventuelt noe annet så er det aldri greit og legge alle under en og samme kam.

  Liker

  • Heisann Marlene, og takk for et mer høflig og saklig motsvar.

   Jeg er klar over at det finnes flere sider av en sak, og det er derfor synd at ‘herbalifere’ da ikke er i stand til å se produktet sitt fra et objektivt standpunkt. Akkurat som den første selgeren som kalte meg snever fordi jeg ikke innså hvor fantastisk produktene er, uten å selv innse at det å låse seg til en ideologi på den måten faktisk er det som er snevert.
   Her er det kognitiv dissonans hele veien.

   Fasade kan det kalles av flere årsaker, slik som hjernevaskede medlemmer som lover gull og grønne skoger til tross for at de ikke kan forsvare produktene sine på en saklig og konkret måte. At ikke alle selgere og brukere er like ille blir et sidespor, og det kan brukes mye tid på å diskutere hele MLM-modellen… det er uansett ikke det som er poenget med artikkelen (men vis meg gjerne hvor stor andel som faktisk tjener penger på dette, og fortell meg at det ikke er nærmest lovlig svindel).

   Du sier selv du er klar over at det finnes andre måter å oppnå det samme på, men at Herbalife gjør det mer lettvint, og det er et greit nok. Vi velger alle lettvinte løsninger på mange forskjellige områder. At noe ikke er veldig bra, men allikevel ‘godt nok’, er vel kanskje det mest fornuftige forsvaret for produktene som jeg klarer å komme på akkurat nå..
   Sannheten er at produktene er middelmådige (motbevis meg gjerne..), og er over hodet ikke verdt den høye prisen med mindre du er av den 0.0001% av befolkningen som har både cøliaki, laktoseintoleranse og allergi mot melkeprotein samtidig; i tillegg til at du har et ensidig og næringsfattig kosthold på toppen av dette. Selv da finnes det bedre alternativer.

   Synes du det er greit at personlige trenere bruker kundens tillit til å gjøre innsalg av overprisede produkter på den måten? Spesielt når man kan oppnå det samme uten produktene.
   Gir det inntrykk av en seriøst PT-bransje?

   Jeg har aldri sagt at man ikke kan oppnå gode resultater, så det å trekke frem enkeltindivider som har oppnådd stor vektnedgang, eller gode resultater på annen måte, ved å bruke Herbalife er ganske meningsløst. Slike historier kan man finne innen omtrent alle typer kosthold.

   Liker

   • Jeg kjenner ikke Herbalife sine produkter. Men det finnes flere selskaper som selger produkter av SVÆRT høy kvalitet. Overpriset? Iallefall ikke alle. Sikkert noen. Akkurat som det er råtne egg i enhver bransje finnes det også i mlm-verdenen. Dra ikke alle over en kam av den grunn. Jeg vedder på at det finnes mindre seriøse pt-er også.

    Når det gjelder å tjene penger, så er det stor forskjell på utbetalingsplanene i de forskjellige selskapene. Noen er gode, noen er dårlige. Totalt sett blir svært få rike, mange kan leve av det, og det er mange som tjener litt ekstra i hverdagen. Den største utfordringen er at for å tjene penger må man JOBBE.

    Network marketing er ikke perfekt, men det er en mye bedre mulighet enn noen annen om man er villig til å jobbe litt. (De som jobber litt -tjener litt, de som jobber mye og lærer seg mye – tjener mye). Uten faste kostnader, uten store investeringer, med full opplæring og et selskap i ryggen som står for alle den produkter, forskning, lovlige påstander, drift av nettbutikk og alt det andre tørre business-greiene. Så lenge vi holder orden på skatt og moms selv.

    Liker

 34. Spennende lesing. Og mlm aktørene dokumenterer i massevis med kommentarene sine at hersketeknikk er veien å gå når man skal «argumentere» for produktene sine. Lurer på hvordan de blir lønnet. Er de ansatt i herbalife konsernet med lønnsslipp og hvor herbalife betaler skatter og avgifter eller er de selvstendig næringsdrivende som ordner med staten selv….?

  Liker

 35. hahaha Geirr er furt fordi han kaster bort tid og penger på et korrupt system som er til for å lure folk.
  For en forbanna taper.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s